Organic Goat Cheese
  • Home
  • Our Products
  • About
  • News
  • Contact
  • Home
  • Our Products
  • About
  • News
  • Contact

Les Fromages




Picture
 Fromage Frais

Pâte blanche , texture crémeuse et soyeuse. Saveurs de lait frais caprine, fines et subtiles avec une légère touche acidulé. Un équilibre entre les fromages et les aromates. 
​
Variété: Nature, huile d'olive et ail, romarin, poivre et citronelle,sans sel.
                                 
                                    Creamy and silky texture. Flavors of fresh goat milk, fine and subtle with a slight acidity. It brings a well          
                                     rounded and long lasting taste in the mouth. 
Beautiful balance between aroma and cheese.
                                   Variety: Plain, Garlic & Olive oil, Pepper & Citronella, Rosemary, No salt.
                                     

Picture
                   Perle
La croute est blanche tel un duvet. La texture est tendre et souple. De belle saveur de crème fraiche caprine, légèrement acidulé et de petites notes de champignons sont inclus.  
​
A beautiful taste of fresh goat cream with slight acidity and notes of mushrooms. The texture is tender and sumptuous, with length and balance. The crust is white and flowery.  ​

Picture
​                                     Kunik​​

​​​Fait de lait chèvre et vache pastuerisé. Une belle texture en surface comme un duvet et sa pâte est crémeuse et onctueuese. Odeur fine de champignons. Au gout, de belle saveur de creme et de buerre avec une touche légèrement caprine. Dégage une douceur et équilibre de saveur.  ​

A triple cream cheese aged to perfection. Taste the aroma of fine mushrooms and a light caprine touch.
                                       Beautiful flavors of cream and butter give a round, enveloping sweetness and balance.



Nos fromages sont disponibles sur plusieurs marchés agricoles et magasins de détail dans la région des Cantons de L'est et de Montreal. En outre, nos fromages sont en vedette dans un certain nombre de restaurant à travers le Québec.
​Nous espérons que vous alles nous visiter bientôt !
Our cheeses are available at several farmers markets and retail locations in the Eastern Townships & Montreal area.  
In addition, our cheeses are featured at a number of restaurants  across Quebec. 
 We hope you will visit us soon! 
​​


​Que se soit nos goblets frais et doux de fromage, ils sont disponibles en cinq saveurs, ainsi que nos roues viellis, le fromage biologique Domaine de Courval peut être utilisé dans de nombreux plats que votre famille et vos amis adoreront! De la chèvre à la fromagerie à votre table.
Tout est fait avec amour. Bon apetit  

Whether its our fresh, soft, spreadable cups, available in five flavors or our aged hard wheels,
​Domaine de Courval organic cheese can be used in many dishes your family and friends will love! From the goat to the fromagerie to your table.
​
​Its all made with love. Bon Apetit 


Recipes

Picture

Goat Cheese Pizza

Crust Ingredients
  • 1/3 cup warm water
  • 1 tsp sugar, honey or agave will also work well
  • 1 tsp active dry yeast
  • 1 cup all purpose flour
  • 1 tsp kosher salt
  • 1 tbsp olive oil, plus more for brushing onto crust
  • 1 medium onion, sliced
  • ¼ cup water
  • 1 tbsp olive oil
  • ½ tsp kosher salt
  • 1 cup fresh figs, sliced into sixths
  • 1/2 cup fresh arugula
  • 3 oz goat cheese
  • Salt
  • Freshly ground black pepper
  • Corn meal
Balsamic Reduction Ingredients
  • 1/2 cup good quality balsamic vinegar
  • 1 tbsp maple syrup​
Cook Time: 10 Minutes

Picture

Goat Sweet Potatoes

3 pounds sweet potatoes, peeled and cubed
  • 1/2 cup half-and-half
  • 1/4 cup butter
  • 2 ounces goat cheese
  • 1/2 cup roasted and salted pistachios, coarsely chopped
  • 1 tablespoon butter
  • 1/8 teaspoon salt
  • 1/8 teaspoon black pepper
Picture

Goat's Cheese Salad

This delicious salad is a modern version of the French classic warm goat's cheese salad. Ingredients
  • 1 bunch of fresh beetroot (about 4-5 beets)150g (5oz) mixed red and green salad leaves40g (1 1/2oz) roasted pine nuts
  • 4 x 100g slices goat's cheese
  • Olive oil
  • A small handful of chives
  • Dressing
  • 1tsp Dijon mustard
  • 1 1/2tbsp wine vinegar
  • 5-6tbsp light olive oil or a mixture of sunflower oil and extra virgin olive oil
  • Salt and pepper
To serve
  • 4 slices grilled walnut bread .
Geez oh man – this salad is so good!


Picture

Goat Cheese Cheese Cake

A luscious and less fattening alternative to conventional cream cheese cake.
  • Ingredients: 1 1/2 cups crumbs of graham crackers, crushed fine 1/4 cup confectioner's sugar. 6 tablespoons butter. 1-1/3 cups sugar. 1/3 cup milk. 2 lbs. fresh  Goat Cheese, warmed to room temperature. 4 beaten egg yolks. 3 tablespoons flour. 1 teaspoon vanilla. 4 egg whites whipped until stiff
  • Graham cracker crust : Preheat oven to 325°F. Crush or grind 1 1/2 cups of graham crackers until very fine. Stir in 1/4 cup confectioners' sugar and 6 tablespoons of melted butter until well blended. Reserve 1/3 of the crust for a topping. Pat the rest into the pan to the desired thickness. Bake at 325° for 15 minutes.
  • Cheese filling:  Dissolve the 1 1/3 cup sugar in the 1/3 cup milk. Add the fresh Capri goat cheese, egg yolks, flour, and vanilla. Fold the beaten egg whites into the cheese mixture. Fill the shell and sprinkle the remaining crumbs over the top. Bake in a 350° degree oven for 1 hour. Do not over bake; the cheese cake will firm up when cooled.

 
We use Domaine de Courval Organic Goat Cheese




Nous utilisons le fromage de chevre biologique de domaine de courval






Proudly powered by Weebly